Elismerte az Apple: tőle szivárogtak ki a hírességek meztelen fotói

Az Apple kedden egy közleményt adott ki weboldalán, amelyben elismerte, hogy valóban tőle szivárogtak ki azok, a hét elején nagy botrányt kavaró privát fotók, amikben számos híresség látható meztelenül vagy hiányos öltözetben. A képeket a támadók a jelek szerint tényleg az almás vállalat rendszereiből – vélhetően iCloud szolgáltatásából – szerezhették meg, a megfelelő jelszavak birtokában.

“Több mint 40 órai vizsgálódást követően felfedeztük, hogy több híresség fiókja is feltörésre került egy igen célzott, a felhasználói nevekre, jelszavakra és biztonsági kérdésekre irányuló támadás keretében”, írja az Apple – gyakorlatilag megerősítve a korábbi találgatásokat, amik szerint a nála vezetett fiókokból, vélhetően az általa üzemeltetett egyik bejelentkezési felület gyengeségét kihasználva szereztek a támadók illetéktelen hozzáférést az érintett személyek fotóihoz és más adat.
A cég ez követően közleményében egy kicsit még mismásról arról, hogy az ilyen jellegű támadások “az utóbbi időben meglehetősen gyakorivá váltak az interneten”, amivel nyilván azt kívánja súlykolni, hogy az esetben nincs semmi különös, az csak egy a sok hasonló közül; illetve, hogy a cég rendszereit a hozzáféréshez nem törték fel – amivel persze nem cáfolja, hogy azok viszont lehetővé tehették a támadók számára a megfelelő jelszavak kitalálását, a rossz belépési próbálkozások korlátozásának teljes hiányán keresztül.

A vállalat ezt követően egy másik oldalára irányítja a látogatókat, ahol arról ad tanácsokat, hogy hogyan tudnak gondoskodni Apple-fiókjaik biztonságáról, többek között erős jelszavak választásával és a kétfaktoros azonosítási lehetőség használatával.

forrás: pcforum.hu
kelt: 2014.09.04.

Hozzászólás beküldése

E-mail cím nem jelenik meg. A kötelező mezőket *-ggal jelöltük

*
*


gombsor mutatása...
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Contact us
gombsor elrejtése...

. © AD Rendszerház Kft. Minden jog fenntartva! Informatika és irodatechnika PROFIKTÓL! Keresőoptimalizálás,SEO: seomegoldasok.hu Tervezte: BG-web

Kapcsolat...
kezdőlap