Samsung notebook – VÉGE Europában…

Amikor szeptember elején a berlini IFA 2014 szakkiállításon jártunk, a Samsung standján rengeteg újdonságot láttunk, azonban notebook fronton egyetlen új termékkel sem jelentkezett itt a koreai gyártó. Valahogy benne volt a levegőben, hogy a Samsung szakítani kíván a hordozható számítógépekkel, mely tény most végül is megerősítést nyert.

A vállalat szóvivője ugyanis azt nyilatkozta, hogy a Samsung felhagy a notebookok európai forgalmazásával, vagyis az öreg kontinensen hamarosan kikopnak majd a boltok polcairól a cég windowsos, illetve Chrome OS-alapú hordozható számítógépei. Fontos megjegyezni, hogy a kivonulás csak az európai piacot érinti, legalábbis egyelőre, illetve a gyártó nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a későbbiekben újra visszatér majd ebbe a piaci szegmensbe. Azt egyelőre nem tudni, hogy az európai notebook piacról történő kivonulás milyen munkaerő leépítésekkel vonhat maga után.

Emlékezetes, hogy a Sony február elején jelentette be, hogy eladja a Vaio számítógép részlegét, a Toshiba pedig a múlt héten számolt be arról, hogy drasztikusan visszafogja fogyasztói PC részlegének tevékenységeit és 900 fős létszámleépítést hajt végre.

forrás: technet.hir24.hu

kelt: 2014.09.25.

Hozzászólás beküldése

E-mail cím nem jelenik meg. A kötelező mezőket *-ggal jelöltük

*
*


gombsor mutatása...
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Contact us
gombsor elrejtése...

. © AD Rendszerház Kft. Minden jog fenntartva! Informatika és irodatechnika PROFIKTÓL! Keresőoptimalizálás,SEO: seomegoldasok.hu Tervezte: BG-web

Kapcsolat...
kezdőlap